Dragă femeie...

... azi e ziua ta! Ești frumoasă. Ești minunată. Ești fiica unor părinți, mama unor copii, bunica unor nepoți. Ești bogată. Ești iubită. Nu doar azi, ci în fiecare zi. Data de 8 martie este despre tine așa cum este oricare zi din an. Fiecare zi e despre tine pentru că ești specială. Zâmbetul tău încălzește inimi. Mâinile tale alină dureri. Degetele tale șterg lacrimi. Sufletul tău iubește. În fiecare zi cineva îi mulțumește Celui de Sus pentru că exiști tu. Ești fericire. Ești energie. Ești viață. Ești primăvară.

Data de 8 martie este considerată ziua internațională a femeii. Copil fiind, credeam că e ziua mamei pentru că mama reprezenta femeia în viața mea. Mama era tot. Încă este. Dar ziua asta nu este doar despre mame. E despre toate femeile care pășesc pe pământul ăsta.
Femeie dragă, gândește-te că e ziua ta și azi și în fiecare zi. Trezește-te azi ca și când ar fi prima dimineață din viața ta. Ieși afara și zâmbește-i soarelui. Plimbă-ți pașii pe străzi aglomerate. Lasă-te privită. Lasă-te admirată. Lasă bărbații să se îndrăgostească de tine. Fii tu!
Îmbracă-te în cea mai pretențioasă ținută pe care o ai in dulap sau în cea mai lejeră pereche de pantaloni și trage-ți niște teneși în picioare și ieși afară. Privește lumea și zâmbește-i. Arată-i cât ești de minunată și de puternică.
Uită de fiecare lacrimă pe care ai vărsat-o. Uită fiecare bărbat care te-a făcut să suferi. Uită toate supărările. Ai timp să te tot gândești la asta dacă vrei, dar nu azi! Azi gândește-te doar la tine.
Lasă bărbații să fie bărbați. Lasă-i să bea bere, să se uite la meci cu băieții, să repare prize și să se uite după fuste scurte. Lasă bărbatul să fie bărbat și arată-i tu ce femeie minunată are lângă el. Nu te supăra dacă în dimineața asta nu ți-a adus micul dejun la pat sau că nu ți-a adus un buchet de 143 de trandafiri roz cu picățele. Bucură-te că ai avut cui să spui „Bună dimineața”. Bucură-te că ai avut cui să-i zâmbești, că ai avut pe cine să săruți de dimineață înainte să pleci la lucru.
Dacă bărbatul tău îți oferă atenție azi, dacă îți aduce flori și te scoate-n oraș la cina aia romantică pe care o plănuiește de cel puțin 2 săptămâni nu strica atmosfera. Nu-i pune întrebări de genul: „cum de te-ai gândit tu la asta?” sau „aaa, e 8 martie de-asta te-ai gândit tu să-mi iei ghiocei”. Nu fi femeie proastă! N-o arde aiurea! Bucură-te de fiecare strop de atenție, de fiecare mângâiere și de fiecare palmă peste fund. Zâmbește-i și arată-i cât de mult îl iubești și cât de mult contează prezența lui în viața ta.
Nu te preface că ești femeia inabordabilă. Ieși cu tipul ăla la o cafea chiar dacă nu-l cunoști atât de bine. Dacă vrea să te vadă înseamnă că-i place prezența ta. Fă-i bucuria asta. Du-te și fi tu! Râzi în hohote, bea bere/cafea/ceai/apă plată cu lămâie sau orice îți poftește sufletul, Spune-i că ți-a luat jumate de oră să te hotărăști cu ce să te îmbraci, plânge-te că n-ai avut timp să-ți îndrepți părul și că pisica ta ți-a găurit cizmele preferate. O să vezi că-și va da ochii peste cap, va râde și-ți va atinge discret piciorul cu mâna încercând să zică: „femeie, ești nebună!”
Și tu știi că e adevărat. Ești bună și nebună!
Ești fiică, iubită, prietenă, amantă, partener, mamă, consilier. Ești tot ceea ce are el nevoie. Ești femeie!
Bucură-te! Zâmbește! Dansează! Râzi! Agită-te! Țopăie! Fă tot ceea ce te face pe tine fericită, dar evită dramele, draga mea!
N-ai primit azi ciocolată și flori? Nu-i nici o problemă: Kauflandul, Auchanul, Profi, Billa, Penny sunt pliiiiine ochi de așa ceva!
Fi independentă!
Fii fericită.
La mulți ani!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Produse drăguțe de la Marillys.ro

22 și 5 ani: clarificare de situație

Sunt fată de miner și-s a naibii de mândră de asta!