My name is Khan

Firmituri de Univers, asta suntem noi, oamenii. Suntem toti la fel, o apa si-un pamant cum ar spune unii. Suntem conceputi dupa acelasi tipar, din aceleasi materiale. Dar oare ce ne deosebeste atat de mult, unii de ceilalti? Exista diferente? Ei bine, da, exista: suntem crestini, musulmani, suntem bruneti sau blonzi, suntem asiatici sau europeni, suntem bogati sau saraci, suntem... suntem oameni pana la urma! Nimic altceva. Oricat de multe diferente ar parea ca sunt intre noi, de fapt nu au nicio relevanta. Suntem oameni! Un singur lucru ne diferentiaza radical, si anume faptul ca putem fi buni, sau rai. Acesta este crieteriul care ne poate cataloga drept persoane cu adevarat diferite. Sunt oameni buni, care fac fapte bune, si oameni rai, care fac fapte rele. Atat si nimic mai mult. Nu putem spune ca sunt oameni atat nou-nascutii, cat si criminalii in serie. Exista aceasta diferenta majora: bunatatea sau rautatea care ii caracterizeaza.

Acum cateva zile, am vazut un film extraordinar bazat pe aceasta tema. Filmul a fost produs la Bollywood in 2010, si se numeste My Name Is Khan.
Filmul il prezinta pe Rizwan Khan care porneste la drum pentru a-l intalni pe Presedintele SUA, dupa atentatul de la 11 septembrie 2001. Tine neaparat sa se intalneasca cu acesta pentru a-i spune despre ceea ce a patit Sam,  fiul sotiei sale, Mandira.
Nu va spun mai multe, pentru ca stric esenta filmului. Dar, pot afirma ca am ramas profund impresionata de acest film, si sincer m-a facut sa ma gandesc la lucruri carora pana acum nu le-am dat mare importanta.

Va recomand filmul, si sper ca veti fi la fel de incantati ca si mine. Astep sa-mi spuneti parerile voastre.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Produse drăguțe de la Marillys.ro

22 și 5 ani: clarificare de situație

Sunt fată de miner și-s a naibii de mândră de asta!